Network Menu

Läs om kräftskivan..

KRÄFTOR, KRÄFTOR, KRÄFTOR!

SWEA OC Kräftskiva – en av årets mest välbesökta event gick av stapeln lördagen den 9:e september hemma hos oss i trädgården i Laguna Hills. Vi blev hela 55 personer, och vädret var bara så perfekt som det någonsin kan bli en tidig höstkväll i Kalifornien.

Maria Samuelsson och Helena Linton Eriksson kom på lördagsmorgonen för att hjälpa till att sätta ut bord, duka och dekorera och fint blev det! Senare på eftermiddagen kom vår supervärdinna Karin Strömberg med bilen full av mat och fick snart hjälp av dagens ”sous-chefs”, Annika och Nils Randrup, som snällt erbjudit sig att ställa upp nu när vår tidigare värdinna, Susanne Landen, flyttat till Texas.

Det är helt klart att vi började med dignande fat av läckra kräftor! Vi åt upp hela 23 paket, vilket betyder mellan 400 till 500 kräftor, bra jobbat alla kräftälskare! Sen såg menyn ut så här:

· Fräsch blandadsallad med heirloom minitomater, ärtor, rödlök, paprika, gurka och hemlagade(!) krutonger
· Härliga ostpajer bakade av Annika
· Läcker balsamicomarinerad fläskfile och potatisgratäng av Karin
· Ljuvlig apelsinmousse som bara smälte i munnen, gjord av Mona Jones, och dekorerad med Karins choklad-och-jordgubbs-brittle. Mums!

Det var mycket stämningsfullt med ljus på borden och slingor av (julgrans)ljus som min man tidigare under dagen satt upp i den höga häcken längs borden. Fast det betydde att det var lite, lite för mörkt för att kunna läsa sångerna i häftet som programgruppen hade ordnat till oss alla. Gudskelov är vi ju svenskar och därför kan vi ju en hel del sånger utantill i alla fall. Många glada röster hördes runt om under hela kvällens lopp och bord nummer 3 skulle ju definitivt fått “SWEA OC’s Got Talent” priset om det funnits en sån tävling – härligt! och ni vet alla vem ni var, eller hur J!

Tusen tack till alla som hjälpte till och tusen tack till alla gäster som kom och gjorde att vi fick en hel-kul svensk kräftkväll tillsammans.

Som vi säj i Norrland: ”Jomenvisst, det här partit va ju som riktitt trevlitt, dä måst vi gör om igen”!

Text: Helena Turkel
Foto: Helena Linton Eriksson

PS – Den här gången körde vi med ”honnörs”-bar efter att alla fått sina två drinkbiljetter, dvs, om man ville ha fler drinkar så skulle man lägga en dollar i korgen för varje extra drink. Det fungerade mycket bra, vid kvällens slut hade vi $60 i korgen – tusen tack för det samarbetet! J