Network Menu

Årsmöte 2020

SWEA OC Årsmöte 2020

Den 23 januari träffades 43 SWEA medlemmar hemma hos Catharina Gerken i Corona Del Mar för vårat årliga Orange Countys årmöte.  Både nya och gamla medlemmar minglade glatt i detta underbara hem som också har kommit att kallas för “SWEA hemmet” på grund av den otroliga gästfriheten. Det tar vi inte för givet men uppskattar enormt!

Då mötet hålls på en torsdag varje år så enligt tradition bjöds det på hemlagad ärtsoppa, ostsmörgåsar och punsch såklart med dom efterlängtade semlorna till efterrätt.  Våra skickliga värdinnor Malin Hugee och Monica Myhr hade gjort ett fantastiskt jobb.

Mötet leddes av Maria Samuelsson och Karin Strömberg.  Som avgående ordförande tackade Maria av Annie Andersson och presenterade den nya styrelsen med Karin som ny ordförande. I programgruppen kom Eva Jaros med som ny styrelsemedlem tillsammans med Inger Goodman och Lillemor Cederkvist som har suttit i tidigare ett år.  Ulrika Molin fortsätter som sekreterare, och Laila Ueberschaer och Annika Randrup fortsätter som kassör respektive medlemsansvarig.  Inger Goodman tog på sig vice ordförande posten och Monika Myhr kom med i värdinnegruppen tillsammans med Malin Hugee.

Vi fick rapporter om de aktiviteter vi haft under året och blev informerade om en rekordstor vinst i 2019 främst p.g.a. en välbesökt julbasar. Det kom förslag om att lägga till pengar i budgeten i 2020 för att öka vårt bidrag till Svenska Kyrkan och Svenska Skolan då det är välbehövt och framförallt otroligt uppskattat.  Efter en del diskussioner togs det ett beslut att dessa pengar kommer att läggas till i budgeten för 2020.

  • Mia Bergman och Helena Turkel ställer upp som revisorer i år igen.
  • Agneta Nilsson fyller 80 år den 5e mars. Inger och Annie planerar en gratulation som kommer att skickas vidare till Karin Strömberg för utskick.
  • Stipendiatkommittén – Inger Goodman ställer upp i år igen och skall kontakta UCI för att få ansökningar. Det blev inga stipendiater i 2019.
  • Regionmötet kommer att hållas 23 – 25 oktober Newport Beach. Besökande kommer att få ett specialpris på Fashion Island Hotel tack vare hjälp från Trine.
  • Julkommittén kommer att ledas av Malin Hugee med hjälp av Karin Strömberg, Monica Myhr & Eva Jeros.
  • Valberedningen består av Annika Randrup, Lillemor Cederkvist och Maria Samuelson. Om du är intresserad av att vara med i styrelsen, hör gärna av dig i god tid!

Efter trevlig samvaro och givande information så blev det en kamp om vem som skulle få med sig hem de sista skvättarna av ärtsoppan och dom sista semlorna.  Återigen, tusen tack till Catharina för den fina gästfriheten samt Malin och Monica för den goda maten.

Text: Lillemor Cederkvist
Foto: Ulrika Molin
umoments.net