Network Menu

Zoom Resetips

Här kommer ett exempel av hur vi håller kontakt med våra Swea systrar genom Zoom fika under dessa Covid-19 tider!

Vi var flera Sweor som samlades under ett zoom-fika möte lördagen den 16 maj mellan kl. 10.00 – 11.00 för ett virituellt fika.

Alla var laddade och inloggade på vars egen hemma data. En del hade förberett egen frukost medans andra drack sitt morgon kaffe eller tea.

Denna morgon var det Grete som höll i informationen som var ”Resetips”. Grete berättade om hur just den här dagens resebranchen såg ut. Hon berättade om var man kan kolla information om man planerar att resa till ex. Sverige i sommar. (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/from-other-countries.html.)

En del berättade att de nu bestämt att de inte vill åka utomland och hamna i karantän och en del hade frågor om eventuella svårigheter att komma in i USA igen. Vi fick även tips på länkar till flyg, tips på lokala resor, hyra stugor, RV eller annat skoj. Det blev information om giltigt pass och om att komma tillbaka in till USA om man inte är Amerikansk medborgare men vill åka endå.

Kolla för uppdaterad lista av cdc: (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/from-other-countries.html)

Som avslutning fick vi en lista, per land och delstat, med senaste info om inreseförbud, stängda gränser etc. Denna uppdateras varje dag och kan sparas som en pdf fil.(https://pandemic.internationalsos.com/2019-ncov/ncov-travel-restrictions-flight-operations-and-screening

Svenska Ambassaden,Washington DC

Dessa länkar är inte SWEA OCs och SWEA OC är inte ansvariga för informationen i dem.