Network Menu

SWEA Care

Kära SWEA-systrar,
 
Aldrig hade jag väl kunnat drömma om att detta år skulle bli så annorlunda för oss alla. Att ett virus skulle komma och totalt förändra vår verksamhet. Egentligen faktiskt i mångt och mycket slagit sönder den. Att inte kunna träffas och umgås såsom vi brukar, har medfört att det tyvärr blivit kärvt med evenemang, och mycket av allt det trevliga våra duktiga tjejer i programgruppen planerat har vi varit tvugna att ställa in. Zoomfika och några strandpromenader har vi i alla fall kunnat erbjuda. Det finns också som tidigare nämnt olika webinars och poddar att lyssna på via SWEA Internationals hemsida. Det känns dock lite som att vi nog alla har lite lätt pyspunka och jag tror inte någon av oss mår så där hundra rent mentalt av att sitta isolerade som vi gjort under så lång tid.


Jag nämnde redan i förra SWEA-Bladet hur viktigt det är att vi alla lite till mans tar oss i kragen och lyfter på telefonen och ringer någon av våra Swea-systrar. Framför allt de som är lite äldre och har svårt att ta sig ut pga smittorisken. Även våra yngre medsystrar skulle nog behöva ett litet telefonsamtal då och då bara så de vet att vi faktiskt tänker på er alla! Jag vill också slå ett slag till alla som kanske känner att de behöver kontakt: Var inte rädda att själva ringa någon! En depression kommer ofta smygande och är otroligt jobbig att ta sig ur när den väl fått fäste.

 

 
SWEA Care
 
I några avdelningar finns det en sk SWEA Care grupp. Det är en intressegrupp utanför styrelsen som ska kunna finnas till vid den här typen av behov. Att kunna vara ett stöd för den som behöver och efter överenskommelse kunna erbjuda praktisk hjälp, råd eller bara vara någon att prata med. Tyvärr har vi i Orange County inte någon sådan grupp etablerad ännu, och just därför efterlyser jag några eldsjälar som kan tänka sig att aktivt bidra med sitt stöd. Känner du att det här är något för dig, kontakta gärna mig eller någon i styrelsen, så kanske vi kan komma igång! Här är en länk till mer information på SWEAs internationella hemsida: